Разговаряте със себе си? Това е признак на висок интелект и

...
Разговаряте със себе си? Това е признак на висок интелект и
Коментари Харесай

Говорите на себе си? Ето какво означава това

Разговаряте със себе си? Това е симптом на висок разсъдък и самоконтрол, а не значи, че полудявате, откри ново проучване по въпроса.

Без значение дали говорите на висок глас или безшумно, тъй че никой различен да не успее да ви чуе - при всички положения ще станете по-фокусирани и ще усилиете мозъчната си мощност.  

Този вид " връзка " е бил обвързван и с по-адекватно взимане на решения, както и с по-ефективното справяне със стресиращи обстановки. Тя оказва помощ и за развиването на убеденост. Странно или не, само че говоренето самичък на себе си е било обвързвано и с сполучливото и бързо намиране на изгубени предмети - точно както непрекъснатото повторение “ключове, ключове, ключове ” от време на време ви оказва помощ да се натъкнете на тях.

При проучване на самоконтрола на участниците са били дадени набор от писмени указания, които е могло или да се прочетат мислено, или на глас - ясно и високо. Резултатите от това проучване са посочили, че във втория сценарий хората са подобрили равнището си на надзор над другите задания, с които са се занимавали.

Други проучвания са посочили, че потреблението на вътрешния си глас, с цел да говорите сами на себе си, е помогнало при проблеми с управлението на импулсивното държание. Д-р Алекса Тълит е съавторка на изследване, което е разкрило, че хората, които практикуват " самоговорене ", упражняват по-голям самоконтрол.

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР